Pagina's

zaterdag 16 februari 2013

Gent geeft vreemdelingen 250 euro cadeau


Oost-Vlaamse stad gaat ook rekening Antwerpse vreemdelingentaks betalen.

"Gent is een sociale stad, Antwerpen niet"

Nieuwkomers met een verblijfsvergunning die zich in Gent willen vestigen, zullen 250 euro ontvangen wanneer ze zich inschrijven aan het vreemdelingenloket. Dat heeft het schepencollege zonet beslist. De stad van Daniël Termont gaat datzelfde bedrag geven aan nieuwkomers in Antwerpen.


De beslissing van het Gentse stadsbestuur komt niet onverwacht. De Oost-Vlaamse stad profileert zich sinds de recentste gemeenteraadsverkiezingen steeds meer als de antipode van Antwerpen. Daar is beslist dat nieuwkomers geld moeten geven willen ze in de Scheldestad komen wonen. "Het kost onze diensten 330 euro per dossier, dan lijkt het mij logisch dat we geld vragen voor wie hier wil blijven", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA) in de Vlaamse kranten. Tegen de redactie van  Het nieuws van morgen uit Daniël Termont (SP.A) zijn ongenoegen over die gang van zaken.

"Gent is een sociale stad en wij nemen sociale maatregelen. Kan iemand mij vertellen wat er sociaal is aan het vragen van geld van vreemdelingen?", steekt de Gentse burgemeester van wal. "Gentenaars zijn gastvrije mensen en al wie deel wil uitmaken van onze familie, is hier welkom. Als dat betekent dat we arme mensen een handje moeten helpen, dan is dat maar zo", aldus Termont. Opvallend is ook dat de Gentse burgervader de rekening zal betalen van de nieuwkomers die in Antwerpen komen wonen. "Wij zullen met veel plezier die absurde rekening van 250 euro betalen. Antwerpen is een asociale stad geworden."

Jaarlijks stelt het Antwerpse vreemdelingenloket 11.000 dossiers op en Gent 5.000. Concreet betekent dit dat het Gentse stadsbestuur ongeveer vier miljoen euro moet vrijmaken voor deze maatregel. "We zullen hiervoor de belastingen moeten verhogen, maar Gentenaars zullen dit graag betalen als ze weten dat het voor een goede zaak is", besluit Christophe Peeters, de Gentse schepen van Financiën.
54 opmerkingen:

 1. Mensen, waar zijn we met bezig?
  Bart de Wever heeft groot gelijk dat hij de mensen meer laat betalen. Zo geraken we nooit van de vreemdelingen vanaf. Ik zie dagalijks in mijn job vreemdelingen over de vloer komen die misbruik maken van alles wat ons land te bieden heeft. Dit frustreert mij zo hard omdat wij hiervoor wel dagelijks hard moeten gaan voor werken en belastingen op betalen. Mijn grootvader komt nauwelijks toe met zijn pensioentje, maar zij gaan wel gratis bij het OCMW aankloppen en mogen gratis opleidingen volgen, gratis het openbaar vervoer gebruiken, ... Dit loopt echt de spuigaten uit en hier moet DRINGEND iets aan worden gedaan, want zo geraakt ons klein landje meer en meer in financiële problemen. Waardoor wij eerlijke Belgen weer meer belastingen moeten gaan betalen. Denkt toch eens beter na politiekers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ^ Ziehier, een benepen Belgische, wars van de realiteit.

   Verwijderen
  2. Al gehoord van satire?

   Verwijderen
  3. @isabelle../.wat een kutpraat hey.Ik ben het met uw reactie totaal niet mee eens.niet alle vreemdelingen komen hier profiteren zoals je het neerkwakt.Maar er zijn ook vele belgen die profiteren anders ,..en die zijn ook liever lui dan moe.Volgende keer zou ik maar eens nadenken wat je hier schrijft.

   Verwijderen
  4. Anoniem maar die belgen doen het wel in hun eigen land , en de vreemdelingen niet !!! dus ik vind dat Isabelle groot gelijk heeft ,
   De die die hier werken , goed , maar al wat leeft van ocmw of werkloosheidsvergoeding buiten , staatsschuld zal snel minder zijn , en er zullen weer veel huizen vrij zijn voor ons belgen !!!!

   Verwijderen
  5. @ Isabella ; eerst weten over wat je spreekt aub vooraleer zever te publiceren . Iedereen dus ook werkloze Belgen kunnen gratis opleidingen van de VDAB volgen !

   Verwijderen
  6. Satire of niet, Isabella heeft gelijk!

   Verwijderen
  7. Er zijn hier al vele 2de en 3de generaties in ons land. Het grootste deel werkt, betaalt belastingen en dragen dus bij aan de maatschappij. Net zoals de meeste Belgen doen. Zowel bij vreemdelingen als bij belgen zijn er luie mensen. Dat je de vreemdelingen buiten wilt zegt meer over jou als discriminerend en racistisch persoon. Niet moeilijk dat de maatschappij verzuurt. Leer eens verdraagzaam zijn en niet denken dat enkel een "blanke" belg recht heeft op hulp. Of moeten we terug gaan naar enkel blanken, blauwe ogen en blond haar?

   Verwijderen
 2. Zeg pipo's, dit is wel een satirische site hé, denk eens na vooraleer weer eens gal te spuwen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk, naar de gruwel van het volkje... Denken die nu echt dat dat écht is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. eeh, als ge u zo goe voelt bij die vreemdelingen eh, pakt ze allemaal mee en ge er in een land da niet belgeie is mee samewone eh... de enige da hier leid onder rassenhaat en discriminatie is de belg zelf... snap dan da alleen politierkers die hier wille... voor de rest zegt elke belg maar da ze er niks erg aan vinden maar eigelijk haten we ze gewoon allemaal met de simpele reden... ze passen zich aan zolang de dienst migratie ze in het og houden... en eens die hun rug draaien gaan ze wa belgen afrippen en rasist noemen... dan krijgt die belg een boete en dan knikt die int vervolg wel ja tege ne zwarte ... belgen, kom op voor u land... binnekort ook hier oorlog door die manne... en dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dringend een integratiecursus Nederlands volgen, vriend, of buiten!

   Verwijderen
 5. probeer het eens in deftig nederlands

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een idioten hier die hier serieus reageren.
  De vlaamsche grondstroom op zn ergst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kvind de reacties hier best wel grappig. al die anti-vreemdelingen hier. Bewijst weeral eens vanwaar neonazi nv-a zijn stemmen van haalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Belgen zijn het miss gewoon kotsbeu ????

   Verwijderen
 8. Het ergste van al die reacties is dat ik telkens denk " die randdebielen hebben ook stemrecht en beslissen mee over het bestuur van mijn stad en land" En tja, het is gekend dat idioten vaak voor andere lapzwanzers kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wow, de ware aard van de vlaming komt naar boven. Mensen, chill... tis maar een sarcastische tekst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Diene termont is echt aan tflippen! We krijgen die kinderen in onze scholen! want het zijn die mensen die nog kinderen kopen! En begint daar maar eens weer met nedertlands aan te leren! t' Is al wat ge kunt doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Stamp die kloot van een burgemeester buiten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Duidelijk satire, sommigen zijn wat traag van begrip, maar soit wat verwacht men van een kudde nva-schapen die als lemmings achter hun leider lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. TOP !!! Wat zijn dit hier een bende randdebielen zeg!!

   Verwijderen
 13. Dit is een NEP-nieuws-bericht !!!
  Maar jullie reactie is niet nep !!!

  Zegt heel veel, zo niet ALLES over jullie!

  Mijn god zeg!! Debiel Vlaanderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haal een familie zwartzakken in uw kot hé onnozelaar dan weet ge het direct met wat ge bezig zijt, dat ze u in de donker eens goed op uw kloten slagen dat zou veel beter zijn dan ons debiele vlamingen te noemen. Als het regent komen ze als ratten uit de riolen gekropen en als ge ene alleen tegenkomt durft hij zijne smoel niet open te trekken maar owé als ze in groep zijn dan is het een kudde geiten waar ge moet voor opzij gaan want dan maken ze lawaai en mekkeren ze voor een hele stad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Racistisch tieren en schelden op een satirisch bericht, meelijwekkend. Kon wel uit de jaren 30 komen.

   Verwijderen
 15. ik spreek uit de naam van de meeste vlaamingen zoals ik een vlaming ben en gene zwarte.waarom worden wij gediscrimineerd in ons eigen land.wij moeten hoffelijk zijn zo niet ben je een rassist tegen over de vreemdelingen,ze zouden eens meer naar ons volk moet en kijken en helpen,het is een grote schande dat wij hier als belg in ons eigen land verstoten worden voor die vreemdelingen,op alles hebben ze voorrang in het algemeen,ik vindt dat ze echt te ver gaan hier in belgium.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik hoop dat die niet lang meer burgemeester is,wie kiest voor zo iemand.zakevuller zijn het profiteren van de maatschapij.en de werkman word weer eens gestraft!!!!!!!!!! in wat een kloteland leven wij,waneer gaat iedereen eens inzien dat wij vlamingen hier niets te zeggen hebben,zijn alleen goed voor te betalen. en ja knikken. fucking kloten land schijt er op.belgie wat een mop.wacht binnen 10 jaar zullen dan wel zien waar we zitten. onozele burgemeester van gent,dikke nul.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mooie reacties: facebook op zijn best!! je zou kunnen zeggen "ik ben beschaamd vlaming te zijn"...maar maar dan trap je evengoed in de val der veralgemening natuurlijk .....;-))
  zucht

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De stemplicht wordt volgend jaar afgeschaft. Wordt vervangen door stemrecht gekoppeld aan een IQ test...beneden de 100 kom je er niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yip, kzat er daarnet ook aan te denken :)

   Verwijderen
 19. Schitterend...vooral ' ze zouden beter' en 'zakkenvullers' vind ik mooi gezegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind dat de Burgemeester van Antwerpen nu maar eens moet gaan betalen om burgemeester te mogen zijn. Nu is zijn burgemeesterschap niet alleen gratis, neen, meer nog, hij wordt er voor betaald..!!! En dat allemaal van ons belastingsgeld..!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Thanκѕ vеry inteгeѕting blog!


  Feеl free to visit my web ѕite .
  .. Battery Operated Cars Kids

  BeantwoordenVerwijderen
 22. I just could not lеaѵe your sіte
  before ѕuggeѕting thаt I extrеmely loνeԁ the standard іnfoгmatіon an indіvidual supρly οn youг guеѕts?
  Iѕ going to be again гegularly in оrder to insρect nеw ροstѕ

  Ηeгe іs mу webpage natural cure tinnitus

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ηοwԁy! This post couldn't be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing!

  Feel free to visit my website easy woodworking projects for beginners

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to say that I have
  truly loved surfing around your weblog posts.
  In any case I'll be subscribing to your feed and I am hoping you write again very soon!

  Feel free to visit my site; click the following internet site

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Verschrikkelijke situatie vind ik dat, voor alle partijen.
  Jammer genoeg kent het populistisch gedrag van de burgemeester geen grenzen en waardoor hij een bijzonder vals beeld op over de werkelijkheid. Neen mijnheer de burgemeester; het is niet goed om hier te wonen en te leven voor mensen die de taal niet spreken, zich niet aanpassen, verknocht zijn aan religie en allerlei ingevoerde tradities. Neen mijnheer de burgemeester ik vind het niet goed dat ook mijn centen worden aangewend om mensenhandelaars en allerlei andere criminelen die zwaar geld verdienen aan het invoeren van deze sukkels in stand te houden. Wij weten met zijn allen, mijnheer de burgemeester, dat een groot deel van deze mensen uw kiespubliek voor de toekomst uitmaakt en dat u daar wilt in investeren. Maar ik zou liever zien dat u dat niet zou doen met onze centen. Misschien is het uw vurige doelstelling om Antwerpen op termijn de loef af te steken voor wat de schuld per inwoner betreft. U bent in alle geval goed op weg!
  Ik stel me beleefd maar oprecht de vraag of we al goed niet op weg zijn naar een verarming van onze autochtone bevolking, zowel op moreel als op financieel vlak. Ik hoop het oprecht voor jou, voor diegenen die dit beleid goedkeuren, maar vooral voor uw kiezers, mijnheer de burgemeester, dat u door het voortdurend opvijzelen van onze schulden, die we hoe dan ook met zijn allen (de werkende bevolking) zullen moeten terug betalen door middel van ons opgelegde en verhoogde belastingen, onze autochtone bevolking niet verjaagt uit onze wondermooie stad. Stel u voor; een stad met groot aantal tweede verblijvers en een massa mensen die niet in het economisch proces kunnen worden ingeschakeld. Zou dit niet nefast kunnen zijn voor de toekomst ? Zelfs een voetbalstadium, grotendeels gefinancierd met belastingsgeld zal niet voldoende zijn vrees ik, om uw onverzadigbaar populisme te blijven voeden.
  Beetje ernstig
  PS sorry indien niet satirisch genoeg

  BeantwoordenVerwijderen
 26. It was the beginning of February. None will actually contain farmacia
  on line, produced by the branded company, have to be
  highly potent treatment for male pattern baldness.

  There are some men, a reduction in penis size and works on
  both circumcised and non circumcised penis. Corp has announced a
  new way to talk to your doctor if you are taking any of the above five questions, or by its effect on men during human testing.
  The problem with certain generic farmacia on line is increased by 70%.

  Here is my site; moved here

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Does yоur blog haνe а contaсt page?

  I'm having problems locating it but, I'ԁ like to shοοt yоu an e-mаil.

  I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.

  Here is my blog post :: build a small boat

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Excellent blog you have got heгe.. It's difficult to find excellent writing like yours these days. I really appreciate individuals like you! Take care!!

  Feel free to visit my website ... spa days birmingham

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Do you minԁ if I quote a couple of youг posts
  as long аs I pгovіde credit and sοurces bacκ to your site?
  Mу blog іs in the exact same arеa of
  intereѕt аs yours and mу νiѕitors
  wоuld cеrtaіnly benefit fгom ѕome οf
  the infοrmation you present heге.
  Рlease let me knoω if this alright with yοu.
  Thanκs a lot!

  Feel frеe to visit my wеblog - blogging

  BeantwoordenVerwijderen
 30. With havin so muсh written contеnt dο you eѵer
  run into any problems of plagoriѕm or сoρyгight іnfгіngement?
  Mу blоg haѕ a lot οf comрletely unique content I've either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any ways to help protect against content from being stolen? I'd truly aρpreciate it.


  Ηeгe is my web ρage increase boobs naturally

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wгіtе mοre, thatѕ аll Ι haνe to sаy.
  Literallу, іt seemѕ aѕ though you relied on the ѵideo tо mаke уour point.
  Yοu obѵіously know what youre talking about, why throw awaу your
  intеlligence on just ρosting videοs to your blоg
  when you cоulԁ be givіng us something informatіve to геad?  Feel free to visit my wеbpage :: lose belly fat

  BeantwoordenVerwijderen
 32. I'm curious to find out what blog system you happen to be working with? I'm having sоme mіnor security іѕsues wіth my latest ѕitе
  аnd I ωοuld like to find somethіng more risκ-freе.
  Dο you havе anу suggеstions?


  Chеck out mу website dick bigger without pills

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoωdy! I κnow this іs kіnda off
  topic but I was ωondеring if you knew wherе I could finԁ а
  caρtchа рlugin for my comment form?
  I'm using the same blog platform as yours and I'm hаving diffiсulty finding onе?
  Thanks a lοt!

  Visit my page: youtube.com

  BeantwoordenVerwijderen
 34. LENING AANBIEDING OP HET BESTE,
  Wij zijn gecertificeerd lening geldschieter, bieden wij lening voor verschillende type van project die u nodig hebt.
  Wij geven lening voor project, business, belasting, en voor vele andere reasons.how Contacteer ons nu te krijgen van de lening dat u nodig met een lage rente van 3% u kunnen bereiken us:granth.w@hotmail.co.uk
  Opmerking: wij willen dat u om te weten dat we zijn licentie onder een legit lening board.re-lgs e-mail ons via _granth.w@hotmail.co.uk

  BeantwoordenVerwijderen
 35. WIJ BIEDEN LENINGEN @ 3% rente voor zakelijke en particuliere
  PURPOSES.APPLY NU MET EMAIL; helenastewartloanfirm@gmail.com

  VULLEN EN TERUG
  Naam: ===
  Bedrag dat nodig is: ===
  Duur: ==
  Sex ===
  Doel: ===
  Mobiel nummer: ==

  beste wat
  mrs helena stewart

  BeantwoordenVerwijderen
 36. tipi's gent geef ze nog wat meer we hebben nog niet genoeg vreemdelingen in onze stad. andere mensen moeten verdomme hun leven lang hun kloten afdraaien en komt er nog bij dat ze moeten <werken tot hun 56 jaar. of ze anders minder pensioen hebben en die krijgen verdomme zo gewoon 250 ero gewoon zo cadeau. denk verdomme aan ons in plaats van die vreemdelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Heeft u een dringende lening nodig hebt om uw financiële behoeften op te lossen, bieden wij lening variërend van $ 5000 tot $ 35.000.000,00 Max, we zijn betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch, met 100% Gegarandeerd We geeft ook krediet aan de (euro, pond en dollar.) de rentevoet voor alle leningen (3%), als je geïnteresseerd bent weer terug naar ons via (donaldpatrickloanheritage@gmail.com) met de onderstaande informatie:

  Gegevens aanvrager:

  * Naam van de aanvrager:
  * Adres van de aanvrager:
  * Plaats:
  * Land:
  * Land:
  * Geslacht:
  * Burgerlijke staat:
  * Leeftijd:
  * Maandelijks Inkomen Prijs:
  * Beroep:
  * Tel :/ Mobiel:
  * Mobiel:
  * Gevraagd bedrag:
  * Lening Duur:
  * Doel van de lening:
  * E-mail:

  Wij wachten op uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Donald patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Welkom bij Investment Financial Services, bieden wij lening aan klanten die in ernstige behoefte aan financiële hulp die u nodig hebt om geld te lenen om te investeren, en rekeningen betalen, we willen dat je weet dat we alle soorten leningen met rente onder de 3%, dus wij bieden leningen in euro, pond. en dollars .. De leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid. Is onze prioriteit, Neem contact met ons op via e-mail: investimentcompanyindia@gmail.com of bel +91-95-8278-5746.

  Lening aanvraagformulieren
   
  1) Volledige naam:
  2) Land:
  3) Adres:
  4) luidt:
  5) Geslacht:
  6) staat:
  7) Beroep ::
  8) Telefoonnummer:
  9), terwijl op de werkplek.
  10) maandelijks inkomen.
  11) Lening Bedrag dat nodig is:.
  12) Lening Duur


     Wachten voor uw antwoord met details van het programma. Gelieve niet te bellen +91-95-8278-5746, gerust voor meer informatie.

  Teken:
  beheer

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Heeft u een lening nodig hebt om rekening te betalen of u geld nodig om uw eigen bedrijf te starten heb cantact ons met e-mail mondrax1@gmail.com zoals we giveloan zo laag als 2% rente contact met ons opnemen met de onderstaande informatie

  NAAM
  LAND
  BEDRAG
  DUUR
  SEX
  TELEFOONNUMMER
  PLAATS VAN WERK
  Maandelijks inkomen

  BEDANKT.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Persoonlijke en zakelijke lening offerte contact via e-mail andersontrustinvestments@gmail.com voor meer info

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik ben de heer johnny walter, een legitieme en een gerenommeerde geldschieter. We fondsen uit aan particulieren die behoefte hebben aan financiële bijstand te verlenen, we geven lening aan mensen die een slecht krediet hebben of behoefte aan geld om rekeningen te betalen, te investeren voor het bedrijfsleven.
  Bent u op zoek naar lening? je hebt geen zorgen te maken, want je bent op de juiste plaats bied ik lening tegen lage rente van 3% dus als u behoefte heeft aan een lening ik wil dat je gewoon contact met mij opnemen via dit e-mailadres: johnnywalterloanfirm@outlook.com

  BeantwoordenVerwijderen